Kulturno umetniško društvo Predoslje

O nas

O nas
Kulturno umetniško društvo Predoslje je bilo ustanovljeno leta 1909 in je delovalo skozi leta, vse do danes! Mirovalo je le v času obeh svetovnih vojn. V tem časom se je veliko vaških zanesenjakov skozi zgodovino udejstvovalo v dejavnosti društva. Preživljali so dneve na odru in ob odru, le zato, da se je v kraju čutil kulturni utrip. Veseli smo, da se je kulturno ustvarjanje ohranilo do današnjih dni. Praznina v kraju brez dejavnega kulturnega društva, bi bila nenadomestljiva.
V okviru KUD Predoslje imamo dve skupini, mladinsko in člansko. V naših vrstah imamo okoli 30 stalno aktivnih članov in tvorijo odlično in uspešno ekipo, ki deluje iz leta v leto bolje. Odziv na naše ustvarjanje je odličen, saj večinoma uprizarjamo komedije in zabavne mladinske predstave, ki pritegnejo splošno občinstvo in so primerne za vsakdanjo sprostitev v teatru. Zavedamo se problematike družbe in poskušamo narediti vse, da bi se ob naših predstavah ljudje sprostili, zabavali in nasmejali. V naše delo vseskozi vpletamo dodatne projekte, ki še bolj kažejo, da je društvo prepoznavno in delavno. Veseli nas, da odlično sodelujemo z ostalimi društvi v kraju in tudi z OŠ PredosljeGasilskim društvom Predoslje, s Folklorno skupino Iskramemeco in s KS Predoslje.
Vsi, ki se radi zabavate in uživate v dobrih predstavah, vabimo vas v našo družbo! Trudili se bomo, da se boste še naprej vračali k nam!

Predsednik KUD Predoslje
Martin Žibert

Naslov:
Predoslje 34
4000 Kranj
E-poštni naslov: kud.predoslje@gmail.com
Tel. št.: 041 955 000
Podrobnosti: »Številka je aktivna v času predprodaje in vsaj eno uro pred predstavo. Na številki je možno dobiti informacije o nakupu vstopnic in izvedbi predstav.«

: 86868357
DDV: ne
TRR: 60000-0000097750 Hranilnica LON Kranj

Zemljevid

One Response to O nas

Dodaj odgovor