Kulturno umetniško društvo Predoslje

Aktivnosti

100-LETNICA DELOVANJA IN OBSTOJA DRUŠTVA – V letu 2009 praznujemo 100-letnico društva. Pripravili bomo veliko dogodkov, s katerimi vas bomo vabili v našo družbo.

IZBIRA TEKSTA ZA NOVO ODRSKO PREDSTAVO – V pripravi imamo novo odrsko predstavo, pripravili bomo novo premiero ob 100-letnici društva. Tekst še izbiramo.

GOSTOVANJE AMATERSKIH ČRNOGORSKIH DRUŠTEV – V oktobru bomo gostili dve skupini iz Črne Gore, kjer smo mi gostovali v avgustu 2008. To je prvo tako srečanje in upamo, da bomo lahko izmenjavo pripravljali tradicionalno.

PREDSTAVA NA PROSTEM 2008LUMPACIVAGABUND – Z veseljem vam sporočamo, da že vadimo za novo predstavo na prostem v Predosljah. Premiera predstave, komične burke z naslovom “LUMPACIVAGABUND” naj bi bila 4. julija 2008. Zaupamo vam lahko, da bo novo predstavo ponovno režiral Iztok Jože Basaj.

ZOISOVI DNEVI – pripravljamo kulturne dogodke s krajevnim preznikom, od 29. avgusta pa do 15. septembra 2008. Povabili bomo gostujoče skupine, pripravili zabavni program,…

ŽIVE JASLICE V PREDOSLJAH IN KRANJU – Premierni projekt Živih Jaslic v Predosljah na prostem v letu 2007 je bil dobro sprejet, zato smo se odločili, da jih bomo uprizarjali tradicionalno. Želimo si, da bi jih vsako leto še dodatno nadgradili. Nove ideje bodo tako zaživele že konec leta 2008.

DOGODKI V KULTURNEM DOMU PREDOSLJE- KUD Predoslje bo z gosti in soizvajalci (KS Predoslje, FS Iskraemeco) pripravil več dogodkov, ki bodo zapolnili dolge zimske večere v tem in naslednjem letu. Gostili bomo dramske igralce Prešernovega gledališča, pripravili bomo Novoletni Koncert, obiskal nas bo Sv. Miklavž, pripravljamo gostovanje tujih gledaliških predstav, z začetkom v koncu januarja 2008, februarja pripravljamo prireditev ob Prešernovem prazniku, za dan žena krajši koncert,… pa še kaj se bo našlo… Vabljeni!

KOMEDIJA VSE ZASTONJ, VSE ZASTONJ – nov projekt, odrska predstava, komedija, italijanskega avtorja Daria Foja je bila že večkrat uprozorjena. Odziv je odličen, predstava je zabavna in veselimo se že novih ponovitev. Celotna ekipa je vložila ogromno dela, rezultat pa je viden na odru. Zato vas vabimo na naše nove ponovitve… V koledarju si lahko ogledate datume naših ponovitev.

MIKLAVŽEVANJE – vsako leto organiziramo v Predosljah Miklavževanje. Dan pred obdarovanjem otrok po domovih, priredimo kratko igrico in obisk Sv. Miklavža. Igrica je bila 04.12.2007 – “Zlata Goska”, sledil je obisk Sv. Miklavža, naslednji dan 05.12.2007, pa je bilo obdarovanje otrok po domovih, ki je dolga tradicija v Predosljah, v domeni vaških fantov. Odziv na Sv. Miklavža je vsako leto boljši. Pripravlja se že program za dodatno ponudbo v tednu pred obiskom Sv. Miklavža.

PREDSTAVA NA PROSTEM 2007RAZVALINA ŽIVLJENJA po 30. ponovitvah, v letih 2006 in 2007 smo 16. septembra zaključili uspešno predstavo na prostem v Predosljah. Projekt nam je uspel, bolj kot smo si zamišljali. Hvala vsem, ki ste nas podpirali, vsem ki ste sodelovali z nami in tudi vsem obiskovalcem.

OBNOVA DVORANE IN KULTURNEGA DOMA – s pomočjo Mestne občine Kranj, KS Predoslje in KUDa Predoslje, bomo pridobili obnovljeno, še bolj prijetno in sodobno dvorano, ki bo nudila prijetne trenutke za vas, spoštovana publika in za nas, ko nas boste obiskovali. Dvorana bo, po celotni prenovi, na zavidljivem nivoju, kjer se bodo lahko organizirale tudi zahtevnejše prireditve. Otvoritev delno obnovljenega doma je bila 23.12.2006, dela pa se še vedno nadaljujejo…

MALOMEŠČANSKA POROKA – KUD Predoslje je že poleti 2005 dobil povabilo s strani ZAVODA ZA TURIZEM (bivši LTO KOKRA Kranj), da bi sodelovali pri izvedbi MALOMEŠČANSKE POROKE v Kranju. Povabilu smo se odzvali in tako je bila prva poroka z našo udeležbo uprizorjena 1. oktobra 2005. Trenutno pa »malomeščanska gospa in gospod«, ki sta naša člana, sodelujeta tudi na drugih prireditvah, kamor jih povabijo (razni sprejemi, prireditve,…)

porokadve_mala

porokaena_mala

KONCERTI – S Krajevno skupnostjo Predoslje in folklorno skupino Iskraemeco smo v letu 2005 sodelovali pri pripravi za jesenski in božični koncert. Koncerta sta bila s strani gledalcev oziroma poslušalcev zelo dobro sprejeta, saj je bila obakrat dvorana v Predosljah nabito polna. Upamo, da nam bo uspelo tudi letos prirediti en tak koncert, saj se bo obnova dvorane zaključila predvidoma v začetku decembra 2006, radi bi ponovno razvedrili krajane, izkupiček projekta pa gre izključno za posodabljanje kulturnega doma in dvorane v Predosljah.

OSTALE AKTIVNOSTI – Skeči naših članov so v letu 2005 popestrili 30-letnico OŠ Predoslje in občni zbor Gasilskega društva Predoslje. V letu 2006 smo prav tako sodelovali pri delu Gasilskega društva Predoslje in tudi društva upokojencev Predoslje. V letu 2007 bomo poskušali pripraviti tudi ABONMA PRIREDITEV, skupaj s ADS efekt d.o.o., začeli naj bi že kmalu po novem letu, že v januarju 2007, v planu je tudi organiziranje DEDKA MRAZA in SV. MIKLAVŽA za decembra 2007.

Kljub temu, da se v našem kulturnem domu vedno kaj dogaja, naj vas spomnimo, da poskušamo v naš kraj pripeljati gledališke skupine iz vseh regij Slovenije. Zavedamo se, da kljub slabim razmeram v ljubiteljski kulturi, društva po Sloveniji dobro delajo. V okviru izmenjav bomo poskusili že pomladi predstaviti kako tujo skupino, z odlično predstavo. Do sedaj smo tako že sodelovali s KUD Semič, KUD Fara, KUD “Svoboda” Zalog in KUD “Zarja” Trnovlje pri Celju.

Dodaj odgovor